Syutmaningar

 
 
 
 
 
Jag har sytt ett klädesplagg helt själv och är rätt så stolt faktiskt! Sedan jag var liten har jag varit intresserad av sömnad och i släkten har vi några riktigt duktiga skräddare, däribland min mormor. Jag har sytt en hel del kläder förut men då med mormors hjälp och då blir jag ganska bekväm och låter henne ta över när något blir lite klurigt. Men nu har jag bestämt att jag ska lära mig så att jag kan sy helt på egen hand. När jag fyllde år för några veckor sedan fick jag en sybok av mormor och morfar, nämligen "love at first stitch" som är en bok för nybörjare med mönster och pedagogiska förklaringar. Första utmaningen var att sy ett par pyjamasbyxor och resultatet kan ni se ovan. Det var väldigt roligt att få utmana sig själv lite och nu vill jag bara sy mer! Nästkommande projekt är att sy två kjolar och en topp, det kommer bli bra mycket svårare än dessa pyjamasbyxor men det får ta den tid det tar. 

Ett avslöjande

 
 
 
 
Nu är det såhär att jag har ett lite udda fotomotiv som jag tycker om att fota, nämligen bilar. Eller udda är kanske att ta i men bilar ligger inte direkt i mina närmsta intressen, däremot är det min sambos passion här i livet. Jag vet inte riktigt vad detta kommer ifrån men jag tror det startade när jag jobbade på Bilkompani och min uppgift var bland annat att fota bilar inför annons. Dessa bilder är tagna på vår bil utanför Slottsruinen i Borgholm, jag gillar kontrasten med den gamla ruinen mot bilens moderna design och blanka material. Det var dagens avslöjande haha!

Fredag, Cv, jobb och yoga

 
Godmorgon! Veckan har gått i en himla fart och idag vaknade vi upp till en riktigt kall och regnig fredag, i alla fall här i Kalmar. Dock tycker jag att det kan vara riktigt mysigt att äta frukost i lugn och ro medan regnet smattrar mot rutorna. Idag är det jobb på schemat mellan 14-21 och innan dess tänkte jag skicka iväg några Cv:n, tyvärr har det blivit en stor mega ångest att söka jobb men den enda vägen att gå är ju att bara göra det. Efteråt tänkte jag i alla fall belöna mig med lite yoga, det har blivit lite av en rutin för mig och jag älskar att sträcka ut kroppen och få en stund i nuet varje dag. I helgen är vi bjudna på en mycket försenad kräftskiva till mormor och morfar och på söndag vankas det kalas för Hampus familj. Det känns som att det kommer bli en bra helg med mycket festligheter.
 
Hoppas att ni också får en fin fredag och helg, vare sig den är aktiv eller lugn! <3