Bakom kullen

 
 
 
 
 
 
 
Jag har en slinga som jag brukar gå när jag vill ut och röra på mig, den startar väldigt nära min lägenhet och leder ut till Stensö, den är väldigt mysig för det är ingen trafikerad bilväg utan en grusväg i naturen. En bit in på denna slinga så ligger en kulle med en liten upptrampad stig på, jag har gått förbi denna kulle många gånger men aldrig tagit mig upp för att kolla vad som finns där. Men i måndags på min födelsedag så slog jag slag i saken och traskade uppför den här stigen och tro min förvåning när det var detta som fanns där uppe! Tänk att denna vackra utsiktsplats med havet och öarna fanns bara några minuters promenad från min dörr, hur sjukt!? Jag är så glad att jag tillslut upptäckte denna plats för hit kommer jag gå många gånger för att rensa tankarna och fylla på med energi. Tänk bara hur vackert det kommer vara under vintern, då ska jag även ta med mig varm choklad och en filt. Jag älskar när man hittar guldställen som denna i sin egen stad, det vackraste finns oftast närmre än vad man tror. 
 

Vardagsrummet

 
 
 
 
 
 
 
Här ser ni ena delen av mitt vardagsrum, det vill säga den del som jag är hyffsat klar med. Rummet är uppdelat i två delar; soff- och tv hörna samt matsalsdel. Jag är väldigt nöjd med soffan från IKEA och fåtöljen som fick flytta in från balkongen när sommaren tog slut. Jag har inte fått tag på något bra bord ännu men brickbordet passar så bra ihop med färgerna så det får stå där tills jag hittar en bra ersättare. Kuddarna och byrån tog jag med mig från förra lägenheten men Klippan filten och ljuslyktan från Paradisverkstaden fick jag i födelsedagspresent. Taklampan som är 50- eller 60-tal köpte jag i en antikaffär på Öland i somras. Den vackra tavlan på byrån fick jag i inflyttningspresent av Annie och Levi som de köpt på Fotografiska i Stockholm.
 
Då mitt kök inte är så stort så har jag valt att ha en lite större matsalsgrupp här också som har tillhört min farmor och farfar. Det består av ett bord som är utdragbart och rymmer upp till tio personer vilket är perfekt när familjen samlas. I lördags hade vi födelsedagskalas här och fick plats med 18 personer men det var på bristningsgränsen för vad lägenheten kunde ta. Som ni kan se har jag inga bilder på bordet och stolarna så det tar vi nästa gång tillsammans med tv-väggen. 
 
 

15 Oktober

 
 
 
 
Idag fyllde jag 26 år. I födelsedagspresent gav jag mig själv en promenad med min kamera, i två timmar var jag ute och njöt och beundrades av den vackra naturen. Det var det bästa jag kunde ge mig själv. Tack för ännu ett år på den här jorden, tack, tack, tack.