Sommarkvällar när de är som bäst

Det börjar redan bli höstigt ute, luften är mycket kyligare och om kvällarna blir det riktigt mörkt ganska tidigt. Jag har i alla fall två veckor kvar till skolstart och har mycket inplanerat  att se framemot. Här på bloggen kommer det däremot fortsätta att vara sommar ett tag till vilket känns bra tycker jag!
I juli hade vi en jätte fin kväll på Öland med min familj och familjen Werngren då vi beställde hämtmat från Lammet och Grisen som sedan avnjöts på hällarna i Hagelstad.
 
 
 
 
 
 
 
 

Roadtrip genom Norge III

Efter att vi övernattat i Trondheim körde vi vidare och inte förens på eftermiddagen var vi ÄNTLIGEN framme hos Are och Frida, det tog alltså nästan en held dag till än vad vi räknat med...så kan det gå när man vill se allt längs vägen! Frida var inte hemma när vi kom på grund av jobbresa i Oslo men hon dök upp senare under kvällen. Däremot var ju Are och Josef hemma och tog emot oss och resten utav dagen lagade vi mat (som var väldigt uppskattat efter alla mackar och restauranger) och gick husesyn i deras underbara hus. Are och Frida gillar 50-60 talet och det är den stilen som är genomgående i hela huset, älskar det! 
Eftersom jag bara har mitt 50 mm objektiv som lämpar sig för inomhusfotografering så blev det endast detaljbilder från deras hus men de är ju fina de med! Kolla särskilt in alla underbara lampor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Senare under kvällen var det paketöppning och Frida kom hem också!
 
 
Det var den dagen och alla var mycket nöjda över att vi äntligen var på plats.
Nästa dag bestod av ännu fler äventyr men det tar vi en annan gång!
 

Göteborg

Jag tänke att vi skulle titta på lite bilder från när Hampus och jag var i Göteborg för ett par veckor sedan. Vi tog tåget dit och övernattade på scandic en natt. Våra aktiviteter var shopping, fika och mat! Det var himla varmt dessa två dagar så det var tacksamt med ac i butikerna. 
 
 
Vårt första fikastopp blev på espresso house.
 
 
Vi var tvungna att ta lite turistbilder. Här är jag i mitt nyinköpta läppstift!
 
Utsikten från vårt hotellrum.
 
På kvällen gick vi runt för att hitta en bra restaurang och tillslut hamnade vi på en mysig uteservering till en italiensk restaurang. Det här var utsikten från ena hållet.
 
Och utsikten åt andra hållet.
 
 
 
 
När vi var proppmätta och nöjda gick vi tillbaka till hotellet igen, tog en öl i baren, gick och lade oss och kollade på film för att orka ännu en dag med shopping.
 
Nästa dag gick vi runt i de lite mer ovanliga butikerna, i alla fall är de ovanliga för oss kalmarbor, och så blev det lite mer fika såklart.
 
Här är jag utanför favoritbutiken <3 Dagen till ära hade jag mina marimekko converse som fick uppskattande kommentarer av personalen. 
 
Framått kvällen var vi helt slut och det var dags att ta tåget tillbaka hem igen.
 
Jag är så glad att vi tog oss iväg för det finns ingen plats jag kan längta så mycket till som Göteborg.
Vi fick två super fina dagar och jag är glad att jag har hittat en person som älskar att shoppa lika mycket som jag gör! <3