Ryggsäcken och dess innehåll

 
Den här ryggsäcken är ännu en examenspresent. Jag hade råkat nämna för min faster att jag letade efter en mindre ryggsäck men inte hittat någon jag gillade, detta lade hon på minnet och gick och köpte den mest perfekta ryggsäcken! Den är i precis rätt storlek i brunt skinn med flera olika fack både inuti och utanpå, av märket The Monte. Jag har använt den nästan varje dag sen jag fick den och jag har en känsla av att den kommer hänga med i många många år.
 
 
När jag ändå är igång tänkte jag visa vad som brukar finnas inuti ryggsäcken. Jag är en perfektionist ut i fingerspetsarna och älskar när saker och ting är organiserat och var sak har sin plats. Därför skaffade jag dessa underbara tygpåsar från Marimekko för drygt ett år sedan. I den översta och största ryms laddare och headset, i den mellersta har jag allt småplock som borste, smink, plåster och öronproppar, och den minsta använder jag som pennskrin. Sedan har jag min fossil plånbok som jag köpt på Macy's i San Francisco för fyra år sedan. Det bästa med äkta skinn är att det bara blir snyggare med åren vilket är tur för det kommer bli svårt att hitta en likvärdig ersättare till den här plånboken. Till sist bär jag med mig mina solglasögon som jag köpt hos en optiker här i Kalmar. 
 

En mysig måndagsförmiddag


Igår följde jag med min faster och farfar till Bäckebo där min mormor och morfar bor, gammelmormor var med också vilket var väldigt roligt. Vi bjöds på massor av gott fika som mormor hade bakat, och det är så underbart att kunna sitta ute och äta så här års. Efter fika och en del pladder gick vi runt i mormor och morfars trädgård som är som en lustgård. De har båda ett stort intresse för växter och de har gjort varje hörn av trädgården till en egen liten oas med olika teman. Efter att vi luktat på varenda blomma ville gammelmormor visa hur hon bodde så då gick vi bara genom häcken för en husesyn. Hon visade mig alla bilder hon målat i en sådan där målarbok för vuxna, inte dåligt för en 95 åring må jag säga! Hemma hos g-mormor är varje rum fyllda med olika virk-projekt som hon sysselsätter sig med. Det är inte så svårt att gissa vart mitt intresse för mormorsrutor kommer ifrån, det är såklart g-mormor som har lärt mig allt. När denna mysiga förmiddag övergick till eftermiddag åkte vi hem till Kalmar och Öland igen.

En röd sommaräng

 
Såhär såg jag ut igår i min farmors gamla klänning som ser ut som en sommaräng. Tycker mycket om klänningsmodellen med lite annorlunda axlar och att den är röd, min bästa färg!