Julafton

Äntligen kom julen, en jul som jag hade längtat så mycket till, dels för att jag för första gången skulle få vara ledig en hel jul utan att behöva hoppa in och jobba på juldagen och dels för att jag och Kaj skulle fira vår första jul tillsammans. Det var några nervösa och lite oroliga veckor innan julen ifall någon skulle bli sjuk och få corona och vi inte skulle kunna fira tillsammans. Men alla höll sig friska så dagen innan julafton kunde jag och Kaj äntligen köra hem till Öland där mamma, pappa, Annie och Levi väntade.
 
I vanliga fall firar vi alltid bara familjen och farfar på julafton men det här året tillkom då våra fina killar Kaj, Levi och John så vi blev ett litet gäng. Dock valde farfar att inte vara med under kvällen det här året av förståeliga själ. Men som många andra gjorde med sina äldre släktingar firade vi en utomhusjul med farfar på dagen istället. Okej, vi kikar på lite bilder!
 
 
 
På julaftonsmorgon åt vi som vanligt tomtegröt och skinkmacka, eller alla utom Kaj som avskyr tomtegröt och kanel... lite jobbigt att hamna i en familj som lätt skulle kunna äta det årets alla dagar haha. Men det gick ingen nöd på honom för han fick mannagrynsgröt och var väldigt nöjd med det.
 
 
Det här med att ha paketfria jular är inget som har nått vår familj, vi tycker det är liiiite för roligt med julklappar för att sluta. Klapparna delades ut senare under kvällen och jag är så himla nöjd med det jag fick, kanske kan visa i ett eget inlägg framöver. 
 
 
 
Efter att alla var mätta och belåtna var det dags för dagens viktigaste uppdrag som skulle ske här vid stranden.
 
 
Ja det kanske går att lista ut vart det bär åt...
 
... ett juldopp för dessa två galningar!
 
 
 
Så snabba som dom var på att komma upp ur vattnet lika snabba var dom att få ner den medhavda snapsen. Jag var inte ett dugg avundsjuk men väldigt imponerad över att dom gjorde det!
 
När vi kom hem igen efter den stora bravaden var det dags för lunch och julfirande med farfar. Levi var korvgrillnings ansvarig.
 
 
Farfar hade knåpat ihop den här lilla eldstaden som vi värmde äppeldryck över och fingrarna när det blev för kallt. 
 
 
Jag tror att dom nyblivna göteborgarna njöt av att få vara hemma på ön igen <3
 
Efter en stund anslöt även min faster med familj och hund till vårt lilla julfir. Så mysigt!
 
Det bjöds både på hembakta pepparkakor...
 
... och paket! Farfar gav bort inlaggda päron, så gulligt.
 
Kusinerna Stina och Alfred. Liksom Annie och Levi så var Alfred också hemma från Göteborg över julen. Har ibland lite svårt att förstå att dom också är vuxna nu, med egna liv och framtisplaner. 
 
Mitt i all korvgrillning och avståndshäng hörde vi hur det mullrade borta på vägen. Vi sprang runt huset och där kom självaste tomten på besök i sin Corvette!
 
Perfekt tajming, ett julfir utan tomte går ju inte. 
 
Innan vi skildes åt och alla åkte hem för att fortsätta julen på olika håll blev det paketöppning.
 
Här är farfar i sin julklapp från Annie och Levi, passade perfekt. 
 
Nu har jag inte fler bilder från den här julaftonen. Det blev mörkt och jag glömde blixten till kameran i Kalmar. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderade vi med att äta julmat, dricka glögg med Kajs familj i Stockholm över zoom, öppna julklappar och kolla på film. Ida och John anslöt strax efter vår lilla utejul därför är dom inte med på några bilder. 
 
Jag är så tacksam över ännu en fin och härlig jul hemma i Nyby med dom jag tycker allra mest om. Nästa år blir det troligtvis något helt annat, men det tar vi då. Först ska vi fira in det nya året 2021 och vänta på ett vaccin som förhoppningsvis gör så att vi kan umgås utan avstånd snart igen.
 
God fortsättning och Gott nytt år!