En annorlunda jul - Sydafrika del I

Då var det dags för tillbakablick nummer två, på julen 2014 när jag och min familj tillsammans med tre andra familjer tog flyget till Sydafrika. Vi var iväg i två veckor och hann uppleva många fina platser då vår reseledare såg till så att vi hade ett fullspäckat schema. Den här resan skiljer sig en del från resan till Australien i många avseenden, till att börja med var vi 16 personer och därför många viljor att ta hänsyn till, vi bodde på väldigt lyxiga hotell vilket var superhärligt men man kommer inte landet lika nära inpå. Jag fick såklart en jätte fin resa och jag kommer minnas den i hela mitt liv, men jag föredrar att resa med endast familjen och där det finns möjlighet att vara lite mer spontan. Nog med snack nu tittar vi på bilderna! (Den här tillbakablicken kommer att delas upp i två inlägg på grund av MÅNGA bilder)
 
Sun City
 
 
 
 
 
 
När vi anlände till Afrika åkte vi buss i fler timmar rakt ut i ingenstans, på sidan om vägen fanns det bara ett tort och kargt landskap och jag började bli lite orolig vad vi hade att vänta. Tillslut kom vi dock fram till Sun City som visade sig vara ett uppbyggt paradis, här spenderade vi två nätter och bara hade det gött.
 
Safari - Shepherds tree 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På julaftonsmorgon kom det två bilar och hämtade upp oss och körde oss till Shepherds tree, och såhär spenderade vi julafton. Jag kan inte tänka mig något häftigare än att åka runt i en jeep och uppleva alla dessa magnifika djur som man bara har sätt på TV innan. Det var verkligen en mäktig upplevelse och vi var väldigt peppade och exalterade hela bunten! När julafton var över så hade vi ytterligare två dagar av safari som väntade med vår guide Mauritz <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Här stod alla jeepar uppradade en morgon i väntan på...
 
 
... en lejonhona som passerade över vägen tillsammans med...
 
 
...alla sina små bebisar!!!!
 
 
 
 
En bild på hela gänget vid frukostbordet efter en tidig och sista safaritur i parken.
 
 
Detta var alltså del ett av julen i Sydafrika. I del två kommer jag visa bilder från de resterande dagarna från resan där vi bland annat tog flyget från savannen till huvudstaden Cape Town!